Kutsun keskellä - Maksoiko liikaa?

Toimittaneet Saara Tikkakoski ja Veera Hug 

Tähän Aikamedian uutuuskirjaan on koottu helluntaiherätyksen lähetystyöntekijöiden kokemuksia kutsumustyöstään. Nämä monet erilaiset elämäntarinat ovat kuin värikäs tilkkutäkki. Monesta palasta muodostuu hieno kokonaisuus. 

Kaikkea mahdollista ja mahdotonta voi mahtua lähetystyöntekijän elämään. On ollut iloja, uskomattomia johdatuksia ja Jumalan ihmeitä, mutta myös vastoinkäymisiä, sairautta ja suurta surua. Jumala voi kuitenkin muuttaa ne mahdottomuudetkin mahdollisuuksiksi. 

Lähetit kertovat elämästä ja työstä Albaniassa, lähetyslaiva Ebeneserillä, Thaimaassa, Japanissa, Boliviassa, Etiopiassa, Tansaniassa ja eräässä suljetussa Aasian maassa. Heidän tarinansa ovat huikean kiinnostavia ja jännittäviä. Vaikeuksienkin keskellä Jumala on silti toiminut ja vienyt työtään eteenpäin. 

Kirjoittajina tai haastateltuna ovat olleet Jyrki Palmi, Eero Huitula, Esa ja Marja Salokangas, Päivi Tuokkola, suljetussa maassa työskennellyt "Hanna" ja Samuel Autio

Tarinat ovat hyvin erilaisia, niin kuin lähettien persoonallisuus ja kokemuksetkin ovat aina erilaisia. Esimerkiksi Päivi Tuokkola kirjoittaa äkillisestä leskeksi jäämisestä lähetyskentällä, musertavasta surusta ja kutsun uudistumisesta vuosien jälkeen. Lähetyslapsena Japanissa kasvanut ja aikuisena itsekin lähetystyötä siellä tehnyt Samuel Autio puolestaan naurattaa lukijoita monilla koomisilla tapauksilla matkan varrelta. Niin että kyllä suru ja ilo kohtaavat tässä kirjassa. 

Päällimmäiseksi jäävät mieleen Jumalan suuret teot, ihmeelliset johdatukset ja se, miten hän voi käyttää tavallistakin ihmistä, joka ei koe olevansa mikään superlahjakkuus. Innostavaa luettavaa siis! 

Lopuksi myös kirjan toimittajat Saara Tikkakoski ja Veera Hug kertovat omat tarinansa, toinen lähettäjän, toinen lähtijän näkökulmasta. 

Aikamedia 2024 
292 sivua 

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Hilja Aaltonen: Taivas laulaa

Jennifer Rees Larcombe: Toivoton tapaus

Marjut Hovi: Kaunis pahuus