Marko Selkomaa: Parantakaa sairaita


Tämä kirja on rohkaisevaa ja uskoa vahvistavaa luettavaa niille, jotka haluavat rukoilla sairaitten puolesta, ja niille, jotka ovat itse sairaita ja toivovat, että saisivat kokea Jumalan parantavan heidät. Marko Selkomaa osaa kirjoittaa tästä aiheesta niin, että se lisää uskoa Jumalan voimaan ja mahdollisuuksiin tässäkin asiassa. 

Kirja käsittelee aihetta monipuolisesti eri näkökulmista. Ensin Selkomaa käy läpi Vanhan testamentin paranemistapauksia ja Uudesta testamentista erikseen Jeesuksen ja opetuslasten parantamistoimintaa. 

Lopuksi osassa Uskovan lääkekaappi Selkomaa kertoo, miten monia eri keinoja Jumala käyttää parantaessaan ihmisiä (vaikka olihan niitä monenlaisia keinoja kyllä jo noissa raamatunkohdissakin). On sairaitten voiteleminen, kätten päällepaneminen, Jumalan sana, armolahjat, ehtoollinen, ylistys, ilo Herrassa...  

Tosiaan ilohan jo sinänsä on terveellistä, kuten sananlaskuissakin sanotaan: Iloinen sydän pitää ihmisen terveenä, synkkä mieli kuihduttaa ruumiin (Sananl. 17:22). Ja meille uskoville on luvattu, että ilo Herrassa on väkevyytemme. 

Jossain kohdassa Selkomaa käsitteli kiinnostavasti sitäkin, miten on psykosomaattisia sairauksia ja vaivoja, jolloin sairastuttavasta tunteesta paraneminen parantaa fyysisestikin. Kirja muistuttaa myös lääkärien ja terveiden elämäntapojen merkityksestä. Ja siitäkin, että jostain syystä kaikki eivät parane pitkienkään rukoustaistelujen jälkeen, mikä on kipeä kokemus sairaalle itselleen ja myös sairaitten puolesta rukoilevalle. 

Se ei kuitenkaan saisi estää meitä rukoilemasta paranemista. Muistaakseni Selkomaa mainitsi, että evankeliumien kertomasta Jeesuksen toiminnasta 70 % oli parantamista. Se ei siis ollut mikään sivuseikka, vaan keskeinen osa hänen työtään. 

Yksi monesta rohkaisevasta ajatuksesta kirjassa oli se, ettei pidä lannistua, jos paranemista ei heti tapahdu, vaikka puolestasi olisi rukoiltu kerran tai montakin kertaa. Meillä on lupa olla kestäviä rukouksessa. Selkomaa kirjoittaa Naamanista, jonka käskettiin kastautua Jordaniin seitsemän kertaa: 

Kuudennen kastautumisen jälkeen ei vieläkään ollut merkkiä parantumisesta. Seitsemäs kerta toi parantumisen. 
  Naamanin kertomus opettaa meille: Anna vanhimmiston voidella sinut öljyllä yhä uudelleen ja uudelleen. Jatka rukousta voittoon asti. Mene vielä kerran rukouspalveluun ja anna Herran palvelijoiden rukoilla puolestasi. 
  Älä hellitä! Sukella vielä se seitsemäs kerta! 

Jos sairaitten paraneminen kiinnostaa, tässä on hyvä, rohkaiseva, innostava, monipuolinen ja käytännönläheinen kirja tästä aiheesta. 

Aikamedia Oy 2011 
224 sivua 
Kansi: Aikamedia Oy / Pertti Lukkarila 

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Hilja Aaltonen: Taivas laulaa

Jennifer Rees Larcombe: Toivoton tapaus

Marjut Hovi: Kaunis pahuus