Thelma Sangster: Revitty huntu


Tämä kirja kertoo Gulshanista, rikkaan pakistanilaisen perheen tyttärestä. Hänen elämässään kaikki olisi ollut hyvin, mutta hän oli sairastanut puolivuotiaana polion ja menettänyt liikuntakykynsä. Gulshanin isä rakasti kuitenkin tytärtään valtavasti, vaikka oli toivonut hänestä poikaa. 

Isä oli valmis tekemään kaikkensa, että Gulshan paranisi. Hartaina muslimeina he rukoilivat Allahia parantamaan Gulshanin. Isä vei hänet jopa Englantiin, jossa olisi parempia lääkäreitä, mutta sekään ei auttanut. Viimeinen toivo oli pyhiinvaellus Mekkaan - mutta edes se ei auttanut. 

Ihmeen kautta Gulshan kuitenkin löysi Jeesuksen, josta kerrotaan Koraanissa, että hän paransi sairaita. Ja vuosia rukoiltuaan tuota tuntematonta Jeesusta Gulshan sai kohdata hänet keskellä yötä omassa huoneessaan ja kokea ihmeellisen parantumisen. 

Niin Gulshanista tuli kristitty ja sen myötä Gulshan Ester. Usko Jeesukseen toi hänen elämäänsä paljon vastustusta ja vainoa perheen ja muidenkin muslimien taholta. Mutta Gulshan sai myös kokea ihmeellistä Jumalan huolenpitoa, varjelusta ja johdatusta. Hän sai olla Jumalan käytössä ja nähdä, että muitakin pakistanilaisia tuli Jeesuksen luo. 

Revitty huntu onkin valtavan rohkaiseva kirja Jumalan suurista teoista aivan tavallisen pienen ihmisen elämässä. Tämä sama Jumala on meilläkin täällä Suomessa. Ja Jeesus Kristus on sama eilen, tänään ja ikuisesti. Vieläkin hän tekee täällä maailmassa sitä kaikkea, mitä jo Raamatun ajan ihmiset saivat kokea. Hän ei ole muuttunut. Jumalalle on kaikki mahdollista. Siitä hyvänä muistutuksena on tämä Gulshan Esterin ihana elämäntarina. 

Päivä Oy 1986, 2. painos 
181 sivua 
Alkuteos: The Torn Veil - The Story of Sister Gulshan Ester 
Suomentanut: Maija Roinila 

Kommentit

  1. Tämä kirja menee varauslistaan. Tuon Yösydännä, luin joku aika sitten.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Molemmat ovat hyviä kirjoja. On rohkaisevaa lukea, miten Jumala on auttanut ihmisiä mahdottoman tuntuisissakin tilanteissa.

      Poista

Lähetä kommentti

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Hilja Aaltonen: Taivas laulaa

Jennifer Rees Larcombe: Toivoton tapaus

Marjut Hovi: Kaunis pahuus