John ja Elizabeth Sherrill: Maailman onnellisimmat ihmiset

Demos Shakarianin tarina 

Armenialaistaustainen Demos Shakarian eli Kaliforniassa vuosina 1913-1993 (kuolinvuoden kurkkasin netistä). Hänen omistamansa lypsykarjatila kasvoi maailman suurimmaksi, kun hänellä oli lopulta 3000 lehmää. Mutta Shakarian ei elänyt vain maalliselle työlleen, vaan hän oli harras uskovainen, joka kuului paikalliseen armenialaiseen helluntaiseurakuntaan. 

Shakarian oli aktiivisesti mukana hengellisessä työssä ja etsi vuosien varrella omaa lahjaansa ja tehtäväänsä Jumalan valtakunnan työssä. Olisiko hän evankelista vai olisiko hänellä ehkä sairaitten parantamisen lahja? Lopulta Shakarian huomasi, että hänellä oli avustamisen armolahja, josta harvemmin kuulee puhuttavan, ja hän oli onnellinen voidessaan olla Jumalan käytössä sen kautta. Hän auttoi muita tekemään parhaansa ja tulemaan yhteen, avusti kokouspaikan saamisessa ja auttoi löytämään puhujat. Silloin kun Shakarian toimi omien lahjojensa mukaan, kaikki meni hyvin, mutta esimerkiksi julistajaksi hänestä ei ollut. 

Kirjan nimikin tulee Demos Shakarianin ajatuksesta, että Jumalalla on meille kaikille joku lahja ja erityiskyky, ja jos löydämme sen ja käytämme sitä, meistä tulee maailman onnellisimpia ihmisiä. 

Lopulta Shakarian ei pelkästään järjestänyt kokoussarjoja, vaan hän sai sydämelleen ajatuksen, että tavalliset ihmiset voisivat kohdata toisia tavallisia ihmisiä ja kertoa, mitä Jumala oli heidän elämässään tehnyt. Kaikkihan eivät välttämättä kuuntele, mitä pappi sanoo, mutta jos autokauppias kertoo toiselle autokauppiaalle, asianajaja asianajajalle ja karjankasvattaja karjankasvattajalle, keskustelu lähtee liikkeelle luonnollisesti. Puhutaan samaa kieltä ja on yhteisiä asioita. 

Niinpä Shakarian perusti Täyden Evankeliumin Liikemiesten Kansainvälisen Veljesliiton (STELK), jossa tämä näky lähti toteutumaan. Mutta paljon vastuksia oli tiellä ennen kuin toiminta lähti alkuun. 

Muutenkin kirja kertoo siitä, miten uskovan elämässä voi olla suuriakin vastoinkäymisiä. Ja jos Jumalalla on jotain erityistä tekeillä, silloin erityisesti vihollinen vastustaa ankarasti - koska se pelkää! Mutta toisaalta vielä enemmän kirja kertoo Jumalan suurista teoista ja ihmeistä. Esimerkiksi monista ihmeellisistä sairaiden paranemisista. Maailman onnellisimmat ihmiset onkin todella rohkaisevaa luettavaa, ainakin minulle oli, vaikka lukeminen meinasi aluksi tökkiä, ja välillä myöhemminkin. Mutta onneksi luin kirjan loppuun. Loppua kohti innostuin koko ajan enemmän, ja kokonaisuus oli hyvä ja rohkaiseva. 

STELK-Finland 7. painos 1990 
160 sivua 
Alkuteos: The Happiest People On Earth 
Suomentanut Leena Mäkiö 

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Hilja Aaltonen: Taivas laulaa

Jennifer Rees Larcombe: Toivoton tapaus

Marjut Hovi: Kaunis pahuus