Tuula Kuorilehto Secondi: Jumalan varassa

Tuula Kuorilehto lähti nuorena kutsumuksensa maahan Italiaan ja tapasi siellä italialaisen Maurizio Secondin. He perustivat perheen ja tekivät yhdessä lähetystyötä katolisessa Italiassa. Kaiken tämän he ovat tehneet uskon varassa, luottaen taloudellisissa asioissa yksin Jumalan huolenpitoon. Kenelle tahansa tämä ei sopisi, eikä sitä kannata yrittääkään, jos ei aloite tule selvästi Jumalalta. Tärkeintähän meille kaikille on elää Jumalan johdatuksessa, mitä se kenenkin kohdalla tarkoittaakin. 

Joka tapauksessa Secondien kohdalla uskonvarainen elämä on toiminut, koska Jumala on heidät siihen johdattanut. Ja meillekin, jotka elämme toisenlaista elämää, heidän tarinansa antaa paljon rohkaisua siihen, miten Jumala voi pitää meistä huolta ja vastata rukouksiin. Ei ole niin suurta eikä niin pientä asiaa, ettei taivaallinen Isämme siitä välittäisi ja voisi auttaa. 

Tämä kirja on täynnä aivan ihmeellisiä täsmärukousvastauksia ja osoituksia siitä, miten tarkasti Jumala tietää meidän pienetkin tarpeemme. Vaikka toki vaikeaa Secondeillakin on monesti ollut, ja jopa puutetta - mutta sitten taas on apu tullut tavalla tai toisella. 

Jumalan konkreettinen huolenpito näkyi raha-asioiden lisäksi siinä, miten aina tarvittaessa järjestyi asunto ja joskus jopa huonekalut. Puhumattakaan matkarahoista, kun välillä piti tietysti käydä Suomessakin. Vaatteita perhe sai vuosien varrella niin, että niillä olisi vaatettanut kymmenenkin lasta. Kerran Tuula Secondi murehti, mistä hän saisi pikkutytölleen sukkahousuja, ja pian joku jo toikin niitä muistaakseni ihan muovikassillisen. Lentomatkalla kukkaroon oli jäänyt ylimääräinen euro, jota Secondi ihmetteli. Mutta Rooman lentokentällä hän tarvitsi kärryn matkalaukuilleen, ja kärry, joka oli ennen ollut ilmainen, maksoikin nyt euron. Näin Jumala voi todella huomioida pienetkin yksityiskohdat. 

Tuosta eurosta Secondi kirjoittaa: 

Joku voi suuttua ja ajatella, että Jumalalla on kyllä suurempiakin asioita ajateltavanaan kuin minun eurontarpeeni, mutta ovathan hiuksemmekin luetut. Maailmankaikkeuden Luojalle sinunkaan tarpeesi eivät ole liian pieniä tai liian suuria. Jumala on makrokosmoksen ja mikrokosmoksen Jumala. Häneltä ei mikään ole salassa. 

Kirjan lopussa Tuula Secondi kirjoittaa puhuttelevasti siitä, ettei hänellä ole ollut mitään erityistä uskoa, vaikka hän onkin voinut elää näin. Sen sijaan hän on tarvinnut jatkuvaa vakuutusta Jumalan läsnäolosta ja huolenpidosta - ja on myös saanut kokea sitä. Näin Tuula Secondin kutsumus onkin palvellut häntä itseään. Hän ei tehnytkään palvelusta Jumalalle elämällä tietyllä tavalla, vaan Jumala näki hänen huonon itsetuntonsa ja käänsi tuon heikkouden vahvuudeksi. 

Rohkaiskoon tämä kirja meitä lukijoita uskomaan, että yhtä hyvin Taivaan Isä välittää ja huolehtii myös meistä suurissa ja pienissä tarpeissamme. Tuula Secondi haluaa omalla tarinallaan rohkaista niitä, jotka ovat taloudellisesti tiukilla. Hän kirjoittaa: 

Sinun elämässäsi vaikuttaa sama ihmeellinen, armahtava, hoitava ja parantava Jeesus. 

Kustannus Oy Uusi Tie 2012 
Uusittu painos vuonna 2007 ilmestyneestä teoksesta 
252 sivua 

Kommentit

  1. Onpa tosi rohkaiseva kirja, lähetti pariskunta ovat saaneet kokea
    Jumalan johdatusta ja huolenpitoa omassa elämässä.Onneksi Taivaallinen Isä
    pitää huolen myös meistä,Hän tietää mitä Hänen lapsensa tarbvitsee.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Oli kyllä rohkaisevaa lukea tällaisesta Jumalan huolenpidosta. Sama Taivaan Isähän on meilläkin ja hän tietää kaikki meidän tarpeemme. Siunausta sinulle!

      Poista

Lähetä kommentti

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Hilja Aaltonen: Taivas laulaa

Jennifer Rees Larcombe: Toivoton tapaus

Marjut Hovi: Kaunis pahuus