Greg Laurie: Kadonnut poika

Amerikkalainen pastori Greg Laurie tuli monille tutuksi Jesus Revolution -elokuvan kautta, ja jotkut ovat voineet lukea myös hänen todella hyvän kirjansa Uusien alkujen Jumala. 

Kadonnut poika on Greg Laurien omaelämäkerta, jossa on paljon elokuvasta tuttua, mutta vielä enemmän sellaista, mistä elokuva ei kertonut. Todella hyvä ja kiinnostava kirja! 

Greg syntyi aviottomana lapsena alkoholistiäidille, jonka miehet vaihtuivat tiuhaan tahtiin. Isättömyys, äidin juominen ja joidenkin äidin miesten väkivaltaisuus varjostivat pojan elämää. 

Nuoruuttaan Greg Laurie eli kuohuvalla 1960-luvulla, jolloin nuoriso kapinoi vanhemman sukupolven arvoja vastaan, ja hipit julistivat rauhaa ja rakkautta. Siinä olikin jotain todella kiehtovaa, mutta kukkaislasten kauniit aatteet kääntyivät lopulta omaksi irvikuvakseen, kun hippien parissa kuoltiin huumeisiin ja lähdettiin jopa rikoksen poluille. 

Myös Greg etsi itseään hippiliikkeestä ja tajuntaa laajentavista huumeista, mutta vastausta ei löytynyt sieltä. Hän tuli sitten uskoon hippiherätyksessä, kuten lukemattomat muutkin. Jo parikymppisenä Greg Lauriesta tuli pastori, jonka seurakunta alkoi kasvaa nopeasti. 

Kirja kertoo hänen elämästään pitkälle aikuisuuteen eli paljon pitemmälle kuin elokuva kertoi. Se kertoo hengellisestä työstä ja kutsumuksesta, mutta myös siitä, miten rikkinäisestä taustasta tulleen isättömän pojan oli mahdollista löytää rakastava Isä ja tulla itse puolisoksi ja isäksi. Greg Laurie on saanut elää onnellista perhe-elämää. 

Hän on paljon kipuillut oman taustansa takia ja toivonut, että voisi olla ihan tavallisten vanhempien lapsi, jolla olisi tavallinen elämäntarina ja jopa fiksumpi uskoontulokin. Laurie on kuitenkin saanut nähdä, miten Jumala on kääntänyt kaikki hänen kokemuksensa siunaukseksi, kun hän pystyy nyt saavuttamaan muita elämän päähän potkimia ja kaoottisesta taustasta tulevia ihmisiä. Hänen Harvest Crusade -tapahtumissaan on tullut uskoon valtavat määrät ihmisiä. 

Kirjan lopussa onkin monia noissa tapahtumissa uskoon tulleiden todistuksia. 

Greg Laurien tarina on koskettava ja rohkaiseva. Ehdottomasti lukemisen arvoinen! Netistä olen nähnyt, että häneltä on ilmestynyt englanniksi paljon muitakin kirjoja, myös Jesus Revolution. Saa nähdä ilmestyykö se joskus suomeksi. 

Päivä Oy 2009 
239 sivua 
Alkuteos: Lost Boy 
Suomentanut Risto Mikkonen

Kommentit

  1. Vaikuttaa mielenkiintoiselta kirjalta, on ihanaa kun saa lukea
    muiden uskoontulosta kertomuksista,elämänkerrat on hyviä
    ja tykkään lukea elämäkertoja.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Minäkin pidän elämäkerroista ja tämä Greg Laurien tarina oli tosi kiinnostava.

      Poista

Lähetä kommentti

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Hilja Aaltonen: Taivas laulaa

Jennifer Rees Larcombe: Toivoton tapaus

Marjut Hovi: Kaunis pahuus