Maija-Liisa Heiskanen: Minä olen sinun kanssasi

Maija-Liisa Heiskaselta on aikaisemmin ilmestynyt kirja Aamun sana, jossa on Jumalan puhetta lapselleen. Käytännössä ne ovat muistiin merkittyjä profetioita. Tämä kirja jatkaa samassa hengessä. Ja vaikka Heiskasen tekstejä ei ottaisikaan varsinaisina profetioina itselleen, voi sieltä löytää paljon rohkaisun ja kehotuksen sanoja omaan elämäänsä. 

Nämä molemmat ovat jo aika vanhoja kirjoja. Tämä uudempikin on ilmestynyt jo vuonna 1992. 

Kirjassa on Jumalan puhetta monista eri aiheista. On monenlaista rohkaisua: pelkoon, ahdistukseen, sairauksiin ja sisäisiin vammoihin liittyen. Muita aiheita ovat esimerkiksi lopun ajat, eksytys, parannus, rukous, uudistuminen, armolahjat, työkutsu, valvominen ja Jeesuksen paluun odottaminen. 

Osa kirjan teksteistä liittyy johonkin aivan erityiseen tilanteeseen, jota ei ole kaikilla, kuten työttömyys, liiallinen työnteko, työpaikkansa ainoana uskovana oleminen, itsemurhan suunnitteleminen, liiallinen omaisuuden kerääminen ja monet muut. Mutta monet aiheet voivat puhutella ketä tahansa. 

Tässä otteita kirjan rohkaisuista: 


Taivaan sotajoukot ovat liikkeellä. Koko ajan pelkäät nääntyväsi. Et taistele yksin. Olen antanut sinulle oikein sotajoukon taistelemaan puolestasi. Hämmästyt vielä nähdessäsi, miten selviät kaikesta mikä on sinua kohdannut. 


Rakkaani, olen vaikeina aikoina sama kuin hyvinä päivinä. Teillä ei ole mitään syytä vaipua epätoivoon. 
  Saatana yrittää pelotella teitä monin tavoin. Se yrittää horjuttaa uskoanne ja luottamustanne minuun. 
  Älkää kuunnelko mitä vihollinen sanoo. Vaikka se mitä yrittäisi teille uskotella, jättäkää sen puheet omaan arvoonsa. 
  Turvautukaa minuun. Vihollinen pelkää ja vapisee edessäni. 


Lapseni, älä turhaan pelkää tulevaisuutta äläkä ahdistu, vaikka oletkin sairas. 
  Etkö muista, lapseni, että minä olen luvannut huolehtia sinusta. Vaikka sinä et tiedä tulevaisuuttasi, minä tiedän, ja kaikki on minun hallinnassani. 
  Sinun ei tarvitse pelätä. Tahdon sairautesi avulla opettaa sinua luottamaan minuun. 

Kirja muistuttaa siitäkin, että pelastus on yksin armosta. Ja toisaalta se myös ravistelee meitä, puhuu esimerkiksi salaisen synnin hylkäämisestä ja siitä, että ihmisten hyväksyntä ei tee synneistä hyväksyttäviä Jumalan edessä. Uskovia kehotetaan rakastamaan toisiaan, koska olemalla yhtä seurakunnassa valmistamme tilaa herätykselle. Kuinka Jumala voisi antaa lapsia riitaiseen kotiin, on pysäyttävä kysymys. 

Syntinen ja itse omat asiansa sotkenut saa kuitenkin vakuutuksen, että vaikka hän nyt kärsisi omasta syystään ja vaikka ihmiset osoittelisivat sormellaan, silti Isä rakastaa häntä: 

Lapseni, olet saanut jo kestää paljon. Vaikka olisitkin ansainnut rangaistukseni, en kuitenkaan syytä sinua. Nosta rohkeasti katseesi ja näe, kuinka sinua rakastan. Olen jo armahtanut sinut. Lapseni, olen kantanut rikkomuksesi. Sinä olet vapaa. 

Työkutsun kohdalla Jumala muistuttaa, että hän haluaa käyttää heikkoa ja on antanut jokaiselle juuri hänelle sopivat lahjat. Vaikka tuntisimme olevamme vähäisiä, Jumala tarvitsee juuri meidän työpanostamme, eikä meidän tarvitse vertailla itseämme muihin. Toisaalta taas se, joka näkee hätää joka puolella ympärillään ja tuntee toivottomuutta, kun ei voi auttaa kaikkia, saa vakuutuksen, ettei hän voikaan auttaa kaikkia ja että hänelläkin on lupa elää myös omaa elämäänsä ja iloita siitä. 

Tästä kirjasta voisi kyllä jakaa niin paljon. Mutta kannattaa lukea se itse, niin löydät sieltä kaiken sen muunkin, mitä en voinut tänne blogiin ottaa. Puhutteleva kirja. 

Karas-Sana 1992 
122 sivua 

Kommentit

  1. Minulla on Maija-Liisa Heiskaasen kirja,Aamun sana. Se on hyvä kirja
    ja olen saanut siitä paljon rohkaisua ja lohdutusta. Siunausta!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Se Aamun sanakin on hyvä kirja. Näissä molemmissa on paljon rohkaisua. Siunausta sinulle!

      Poista

Lähetä kommentti

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Hilja Aaltonen: Taivas laulaa

Jennifer Rees Larcombe: Toivoton tapaus

Marjut Hovi: Kaunis pahuus