Anne Pesonen: Uuden edessä

Runoja elämän maljakosta 

Sain tämän kirjan lahjaksi ja ihastuin välittömästi näihin Anne Pesosen runoihin. Niissä on sellaista valoisuutta, kiitollisuutta, toivorikkautta ja turvallista luottamusta Taivaan Isän hyvyyteen. Jotain sellaista, mitä tarvitsisin enemmän omaankin uskooni. Onneksi minulla on muitakin Pesosen runokirjoja odottamassa, joten voin vielä ammentaa lisää tätä valoisaa uskoa näiden äärellä. 

Anne Pesonen onkin ollut tuottelias runoilija; Uuden edessä on nimittäin hänen yhdestoista oma runoteoksensa. Häneltä on ilmestynyt myös yhdessä Jouko-puolisonsa kanssa viisi teosta: runoja ja suorasanaisia tekstejä. 

Näissä runoissa vastaan tulvii Jumalan hyvyys ja huolenpito. Pesonen kirjoittaa siitä, miten Jumala yllättää iloisesti, antaa pumpulihoitoa ja keidashetkiä, valmistaa pääsyn avaralle, antaa voimia vaikeuksien keskelle, kantaa ja vie, puhdistaa ja antaa synnit anteeksi. 

Kauniisti runoilija toteaa, että risti merkitsee hänelle Vapahtajan täyttä ystävyyttä. Jeesukselle saa jättää kaikki asiansa ja syntinsä. 

Kun kirjan nimi on Uuden edessä, sitäkin eräs runo kyselee, onko ehkä jotain uutta puhkeamassa esiin elämässäsi - jokin uusi lahja tai tehtävä? 

Muutama ote eri runoista kertokoon siitä Jumalan hyvyydestä, jota koko teos on tulvillaan: 

Miltä sinusta tuntuu 
saadessasi yllätyksen päivääsi? 
Herra haluaa yllättää 
ja ilahduttaa päivääsi. 
Huomaathan sen? 

Runosta Kirkkaat kahvikupit

Toivon Jumalamme 
kattaa meille pöydän 
ystäviemme luona. 
On siunattua 
jakaa sanaa ja rukoilla.  

Runosta Ihana keidashetki 

Jeesus lähestyy meitä 
kauniissa kesäpäivässä. 
Uusi päivä on suuri lahja. 
Silloin kaikki hetket 
ovat huolenpitoa. 

Runosta Sininen pensseli 

Silloinkin, kun Anne Pesonen muutamassa runossa kirjoittaa alakuloisuudesta ja surusta, myös niissä on valoisa ja kiitollinen sävy. Kun ystävä kuolee yllättäen, voi kuitenkin surusta huolimatta kiittää siitä, että Jeesus haki hänet kotiin. Pitkän alavireisen talven jälkeen puolestaan koittaa taas kevät, ja Herran huolenpito yllättää jälleen. 

Näinkin kauniisti voi huolten ja surun keskellä kirjoittaa: 

Auringonsäteet paistavat lävitseni, 
kun minulla on huolia ja suruaika. 
Herra tulee lähelle lämmöllään. 

Runosta Lämpöä lähelle 

Näiden runojen kautta sain kokea, että Herra tuli minuakin lähelle lämmöllään. Tällaiset runot tekevät hyvää ja välittävät Taivaan Isän rakkautta meille lukijoille. 

Kirjassa on mukana myös kauniita mustavalkoisia valokuvia. 

Omakustanne 2023 
jouko.pesonen53 at gmail.com 
52 sivua 

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Hilja Aaltonen: Taivas laulaa

Jennifer Rees Larcombe: Toivoton tapaus

Marjut Hovi: Kaunis pahuus