Birger Thureson: Tehtävä Somaliassa

Tosikertomus uskosta, toivosta ja rakkaudesta afrikkalaisen sodan varjossa 

Lishan Agonafer ja Tibebu Haile Selassie vihittiin Etiopian pääkaupungissa Addis Abebassa vuonna 1975. Nuoren morsiamen onnea varjosti heidän suurena päivänään aavistus, että pimeys odotti heitä. Lishan sai kuitenkin kokea Jumalan rauhaa ja luottamusta siihen, että kaikessa tapahtuisi Herran tahto. 

Parin onnellisen vuoden jälkeen Lishanin ja Tibebun elämässä alkoivatkin pitkät kärsimyksen vuodet. Tibebu vietiin sotavankina Somaliaan. Kaiken tuskansa keskellä hän kuitenkin koki rauhaa ja sai nähdä, että häntä odotti Somaliassa tehtävä. 

Tibebu oli nimittäin lääkäri, ja niin hän sai toimia vankileirin lääkärinä. Monella muullakin tavalla Tibebu työskenteli toisten vankien hyväksi. Hän myös auttoi tasapuolisesti niin etiopialaisia kuin somalialaisia, ja siksi hän oli hyvin pidetty ja arvostettu. 

Samaan aikaan Lishan kasvatti yksin heidän kahta tytärtään ja yritti vuosien ajan saada tietoa miehestään. Lishan, joka joutui yksinhuoltajana kamppailemaan taloudellisten huolien kanssa, sai kokea ihmeellistä Jumalan huolenpitoa ja johdatusta. 

Lopulta kaikki päättyi onnellisesti ja perhe yhdistyi, mutta kauan siinä kesti. Kokonaiset yksitoista vuotta. 

Vaikka sotavankeus tuntui ahdistavalta aiheelta, oli hienoa nähdä, miten noissa vaikeissa oloissa Tibebu sai olla kuin aikoinaan Joosef Egyptissä Jumalan lähettämänä. Lishanin kokemasta Jumalan huolenpidosta oli valtavan rohkaisevaa lukea, ja lopulta oli ihanaa päästä sinne puolisoiden uskomattomaan jälleennäkemiseen monien vaikeuksien jälkeen. Tytötkin saivat vihdoin kaipaamansa isän. 

Kannatti siis jatkaa lukemista, niin rohkaiseva tositarina tämä oli! 

Ristin Voitto 1991 
219 sivua 
Alkuteos: Skiljas och mötas (1990) 
Suomentanut Merja Lämsä 

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Hilja Aaltonen: Taivas laulaa

Jennifer Rees Larcombe: Toivoton tapaus

Marjut Hovi: Kaunis pahuus