Kirjaostoksia ja lukusuunnitelmia

Pari päivää sitten kävin mieheni kanssa naapurikunnassa asioilla. Joka kerta kun käymme siellä, on pakko päästä myös helluntaiseurakunnan isolle kirpputorille, jossa on todella paljon kirjoja, tietysti paljon myös kristillisiä. Tällä kertaa sinne oli tullut niin paljon uusia kristillisiä kirjoja, että minulla karkasi mopo lapasesta. En ole pitkään aikaan ostanut kuin muutaman kirjan kerralla. Ennenhän ostin kirpputorilta joskus jopa 16 kirjaa kerralla. 

Mutta nyt kävi suorastaan niin, että kun kasasin niitä kirjoja käsivarrelleni, siinä oli lopulta melkein kymmenen kirjaa (ja toisessa kädessä ja miehelläni vähän lisää). Siihen mennessä kun päästiin kassalle, käsivarteni oli mennyt niin kramppiin, ettei se siitä ihan heti toipunut! Kun menimme seuraavaksi syömään, syöminenkin oli hankalaa sen krampin takia. Mutta kyllä se siitä pikkuhiljaa helpotti sentään... 

Nyt on ollut vaikea päättää, mitä alkaisi lukea. Onhan kotona ennestäänkin lukemattomia lukemattomia kirjoja. Mutta uudet kirjat tietysti houkuttavat aina erityisesti, varsinkin osa niistä. Ainahan käy lopulta niin, että jotkut omaksi ostetuista kirjoista lukee heti, toiset vähän myöhemmin, osan vasta vuosien päästä ja osa jää kesken tai kokonaan aloittamatta, kunnes ne päätyvät lopulta - minnekäs muuallekaan kuin kirpputorille. 

Ostin reilusti toistakymmentä kirjaa. Tässä niistä osa: 

Ismaelin tyttäret 
Alun perin arabiaksi ilmestynyt, muslimeille suunnattu kirja, jossa seitsemän musliminaista kertoo siitä, miten he löysivät Jeesuksen. 

H. E. Wisløff: Turvassa kaikesta huolimatta 
Tästä Wisløffistä oli juuri puhetta Ninuska lukee -blogissa. Näköjään kirja on suunnattu vanhuksille ja yksinäisille ihmisille, mutta varmasti siinä on muillekin sopivaa rohkaisua. Onhan siinä sellaisia lukuja kuin Epäilykset, Huolehtiva Jumala, Ojennettu käsi, Katettu pöytä, Jumala voi ja Hän tietää missä asut. 

Öivind Andersen: Jeesuksen sielunhoidossa 
Andersen kertoo eri Raamatun henkilöistä ja siitä, miten Jeesus kohtasi heitä. 

Matti Niemelä: Ihaninta ihmisessä on hänen laupeutensa - Hilja Aaltosen elämää ja ajatuksia 
Evankelista Hilja Aaltosen elämästä, kutsumuksesta ja työstä kertova kirja. 

Hilja Aaltonen: Suuremmassa kädessä 
Hartauskirja vuodelta 1971. 

Ole Øystese: Jumala tekee ihmeitä 
Luterilainen kirja, joka opettaa, että Jumala todella tekee ihmeitä, mutta toisaalta ihmeiden perässä ei pidä juosta, ja pitää muistaa, että myös Jumalan vastustaja pystyy tekemään suuria ihmeitä. 

Sitten vielä luettelen muutaman kirjan, joita en tarkemmin esittele. Niiden nimet puhukoot puolestaan: 

Pekka Simojoki ja Heikki Nurminen: Tunnet ihmisen tien - Lauluja ja tutkiskeluja Psalmien äärellä

Jumalan aikataulussa - Pirkko Kauhanen ja Kiinan pyhäkoulutyön ihme

Miles J. Stanford: Täytetyn työn varassa 

Arto Mikkola: Masentuneen turvallisuus ja toivo 

Antero Kruus: Armo vai ansio 

Marko Selkomaa: Anna Pyhän koskettaa 

Seppo Juntunen: Parantajan palveluksessa 


Lukusuunnitelmiahan on ennestäänkin, mutta jotkut kirjat ovat tässä syksyn mittaan jääneet joko kesken tai kokonaan aloittamatta, vaikka ovatkin kiinnostavia. Sellaisia vielä tässä muutama: 


Liisi Jokiranta: Vapauteen - Uuden elämän evankeliumi Galatalaiskirjeessä 

Dayna Curry ja Heather Mercer: Toivon vangit 
Kaksi nuorta amerikkalaista lähetystyöntekijää joutui talebanien vangiksi Afganistanissa elokuussa 2001, siis vain vähän ennen Amerikan terrori-iskuja. Olen joskus kauan sitten lukenut tämän, mutta en muista kirjasta enää mitään, joten on kiinnostavaa lukea heidän tarinansa uudestaan. 

Asko Alajoki: Operaatio Mobilisaatio - Miten mahdottomasta tuli mahdollista? 

Philip Yancey: Mihin seurakuntaa tarvitaan 

Tässäpä siis oikein kunnon kirjapläjäys! Onko näissä kirjoissa sellaisia, joita olet lukenut tai jotka kiinnostaisivat sinua? Mitä itse olet lukenut viime aikoina tai luet tällä hetkellä? (Jos joku nyt sattuu tätä kommentoimaan 😅) 

Jatketaan harjoituksia. Antoisia lukuhetkiä! 

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Hilja Aaltonen: Taivas laulaa

Jennifer Rees Larcombe: Toivoton tapaus

Marjut Hovi: Kaunis pahuus