Mosab Hassan Yousef: Hamasin poika

Palestiinalaisen Mosab Hassan Yousefin isä on yksi Hamasin perustajista. Vaikka isä oli luonteeltaan lempeä ja kuului Hamasissakin maltillisiin johtajiin, ei hän toisaalta yrittänyt estää toisia olemasta väkivaltaisia. Käytännössä hän siis kuitenkin hyväksyi väkivallan. Vankilassakin hän Hamas-johtajana istui monesti. 

Mosab itse kasvoi pienestä pitäen vihaamaan juutalaisia. Eikä hän ehtinyt vielä edes käytännön toteutukseen väkivaltaisissa haaveissaan, kun joutui jo vankilaan. 

Tästä seurasivat yllättävät käänteet: miten juutalaisia sydämensä pohjasta vihannut Mosab päätyi työskentelemään Israelin agenttina ja miten hän kaiken lisäksi löysi Jeesuksen? 

Tämä oli todella jännittävä tositarina, jota ei olisi malttanut jättää kesken sitten, kun tapahtumat pääsivät kunnolla vauhtiin. Varsinkin nuo Mosabin agenttivuodet olivat kuin olisi parasta jännäriä lukenut. Mutta ennen kaikkea hänen tarinansa on ihana todistus siitä, mitä Jumala voi tehdä jopa vihaisen terroristinalun sydämessä ja elämässä. Jumalalle on kaikki mahdollista! 

Avainmedia 2010 
276 sivua 
Alkuteos: Son of Hamas: A Gripping Account of Terror, Betrayal, Political Intrigue and Unthinkable Choices 
Suomentanut Pekka Nieminen 

Kommentit

  1. Esittelit niin houkuttelevasti, että kirja pääsee varauslistalle : )

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Jännittävää oli kyllä meno tässä! Ja samalla Jumalan suuria tekoja.

      Poista
  2. Olen myös lukenut kirjan ja se on kyllä tosi hyvä! Jokaisen olisi tärkeä lukea tämä, että ymmärtää Israelin tilannetta ja Hamasin toimintatapoja. Kiva että kirjoitit tästä☺️ Siunausta lukuhetkiisi🙂

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. On todella hyvä ja tärkeä kirja. Ja entistä ajankohtaisempi juuri nyt. Oli kiinnostavaa saada Hamasista tietoa sisältä käsin, se auttoi tosiaan ymmärtämään jotain tilanteista siellä. Siunausta sinunkin lukuhetkiisi! 😊🙏

      Poista

Lähetä kommentti

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Hilja Aaltonen: Taivas laulaa

Jennifer Rees Larcombe: Toivoton tapaus

Marjut Hovi: Kaunis pahuus