Olavi Eskola: Laberinto de la muerte

Tämä Olavi Eskolan elämäntarina on alun perin ilmestynyt suomeksi nimellä Syöksykierre. Minä suurena espanjan kielen ystävänä ilahduin kerran, kun löysin kirjan espanjaksi käännettynä, ja tänään sitten innostuin lukemaan sen. 

Olavi Eskola syntyi ja kasvoi Kokkolassa. Nuori poika vietti paljon aikaa satamassa, jossa hän nautti vapauden ilmapiiristä ja haaveili onnenmaasta. Hänen oli vaikea sopeutua tavalliseen arkeen. Olavi Eskolalla oli hyvä äiti, mutta isä oli alkoholisti. Ja kun äidillekin alkoi tulla infarkteja, pelko hiipi pojan elämään. Muutenkin hän oli epävarma ja kärsi alemmuuskompleksista. Eikä hän äidin kuolemaa pelätessään pystynyt keskittymään koulussa, ja niin 13-vuotiaana alamäki sitten alkoi. 

Isänsä jälkiä seuraten pojasta tuli alkoholisti. Hän sekoitti päätään myös lääkkeillä. Seurasi kuritushuonetta, vankilaa, psykiatrista sairaalaa. Todella rankkaa elämää. Se kaikki tuntui toivottomalta näin luettunakin. Miten tuollaisesta todellisesta syöksykierteestä voisi päästä vapaaksi? 

Mutta niin vain Jumalalla oli ulospääsy varattuna Olavi Eskolalle, joka tuli uskoon vuonna 1972, ja on jo kymmenien vuosien ajan tehnyt hengellistä työtä. Jeesus tuli hänen elämäänsä erikoisella tavalla. Kuten Eskola itsekin sanoo, kaikki eivät tule uskoon samalla tavalla. Jumala näki hänen tarvitsevan juuri nuo kokemukset, mutta tärkeintä on usko Jeesukseen, ei se, miten itse kukin on sen löytänyt. 

Uskonelämänsä alkuvuosina Eskola tarvitsi aivan erityistä Jumalan hoitoa ja myös kasvatusta. Hänenhän piti opetella alkeista lähtien se normaali elämä, jota hän ei ollut koskaan elänyt. 

Olavi Eskolan tarina rohkaisee uskomaan, että toivottomallekin on toivoa. Syvimmästäkin pimeydestä ja rikkinäisen elämän raunioista voi päästä nousemaan, kun itse Jumala nostaa sieltä valoon. Jeesus voi antaa kenelle tahansa uuden alun! 

On hienoa, että tämä kirja on käännetty espanjaksikin. Varmasti se on saanut puhutella jo monia niin Suomessa kuin Espanjassa. 

Koska luin kirjan espanjaksi, tulin myös oppineeksi uusia espanjan sanoja, kuten putka ja vieroitusoireet... Olin tiennyt, että apina on espanjaksi mono, mutta näköjään myös vieroitusoireet ovat mono

Kirjan äärellä tuli mieleen, että olisi kiinnostavaa lukea myös Olavi Eskolan vuosista hengellisessä työssä. Toivottavasti hän kirjoittaa sellaisenkin kirjan vielä! 

Ediciones Olavi 
109 sivua 
Alkuteos: Syöksykierre (1997) 
Espanjaksi kääntänyt Raili Waris Carballo 

Kommentit

  1. Uskoontulo kertomuksia on ihana lukea ja miten Jumala johdattaa
    ja kääntää ihmisen vaikeat asiat parhain päin,sitä ei silloin huomaa
    vasta pitkän ajan päästä huomaa miten Jumala on ollut mukana
    elämän eri vaiheissa.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kyllä uskoontulokertomukset ovat rohkaisevia. Olavi Eskolan elämästäkin olin kuullut, mutta nyt kun luin tämän kirjan, vasta oikein tajusin, mikä Jumalan ihme se oli, että hän selvisi noin rankasta taustasta. Ja nyt hän on saanut olla jo kymmenien vuosien ajan Jumalan käytössä toisten ihmisten kohdalla.

      Poista

Lähetä kommentti

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Hilja Aaltonen: Taivas laulaa

Jennifer Rees Larcombe: Toivoton tapaus

Marjut Hovi: Kaunis pahuus