Outi Müller: Heittotähtihetkiä

Kansanlähetyksen nettisivuilta (klikkaa tästä) voi ladata itselleen tämän gospelmuusikko Outi Müllerin kirjan, josta voi maksaa vapaaehtoisen maksun Kansanlähetyksen työlle. 

Outi ja hänen miehensä Lee Müller asuvat Itävallassa ja ovat keikkailleet 36 vuoden aikana gospelduona niin Itävallassa, Saksassa kuin Suomessakin. Eräs luku kertoo myös Albanian matkasta. Keikoilla ja keikkamatkoilla on sattunut ja tapahtunut paljon. Yllätyksiä ja kommelluksia on todella riittänyt. Näitä sattumuksia ja muuta elämänmenoa Outi Müller kertoilee kirjassaan huumorinpilke silmäkulmassa. 

Esimerkiksi kerran esitys olisi pitänyt jo aloittaa, mutta koko keikkapaikka pimeni aina, kun Lee laittoi mikserin päälle. Yleisön odotellessa vikaa yritettiin korjata. Kouluvierailulla rehtori kertoi, että oppilaat odottavat jo kovasti jännittäviä tarinoita siitä, kun Outi ja Lee hippeinä käyttivät huumeita - ja miten he vapautuivat niistä. Rehtori oli kovin pettynyt, kun Müllerit kertoivat, etteivät ole koskaan olleet narkomaaneja. Eräässä paikassa auto jäi yötä ja pitkää viikonloppua vasten paikkaan, joka ei ollutkaan yleinen parkkihalli, kuten Outi ja Lee olivat luulleet. Aamulla odotti jo seuraava esiintyminen jossain aivan muualla, eikä autoa luvattu tulla päästämään pois lukitusta hallista. 

Müllerit ovat esiintyneet mitä erilaisimmissa paikoissa, kuten pubeissa, Gasthaus-majataloissa, kouluissa, vankiloissa, yrttifestivaaleilla ja Harley Davidson -festivaaleilla. Tilanteet ovat monesti olleet yhtä kirjavia kuin esiintymisympäristötkin. Mutta kyllä hartaan katolisen jumalanpalveluksenkin on saattanut joku häirikkö keskeyttää omalla showllaan. Tosin ei näitä keskeyttäjiä kuvata kirjassa häirikköinä, vaan Jeesukselle rakkaina ihmisinä. 

Outi Müller kertoo myös heidän ystävistään ja muista eri tilanteissa tavatuista ihmisistä. Yllättäen käy esimerkiksi ilmi, että heidän vapaakirkkoseurakuntansa pastori Alex oli sama uskoontullut ex-natsi, josta kertoo Birger Thuresonin kirja Ristin vaihto. Juuri hän vihki Müllerit avioliittoonkin. Yksi kirjan luvuista kertoo tiivistetysti noiden ristiä vaihtaneiden Alexander ja Erna Ferrarin tarinan. 

Tapahtumien ja ihmisten ohella kirjassa on esillä myös se sanoma, joka on saanut Müllerit liikkeelle. 

Kirjan lopussa kerrotaan Outin ja Leen muusta tuotannosta, ja sieltä löytyy yhteystiedot, joten tilaaminenkin varmasti onnistuu. Lee on kirjoittanut oman saksankielisen anekdoottikokoelmansa, ja Outilla on myös omaelämäkerta Vesiväritaivas, johon olisi kiinnostavaa tutustua. 

Outi & Lee Books, Leander ja Outi Müller, Itävalta 
134 sivua 
Valokuvat Leander Müller 
Piirrokset Outi Müller 
Grafiikka, layout ja taitto Outi Müller 

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Hilja Aaltonen: Taivas laulaa

Jennifer Rees Larcombe: Toivoton tapaus

Marjut Hovi: Kaunis pahuus