Tarja Lappalainen: Usko tai älä - kertomuksia ihmisistä ja Jumalan ihmeistä

Tämä on valtavan rohkaiseva kirja siitä, mitä kaikkea Jumala on tehnyt eri ihmisten elämässä. Mukana on neljäntoista eri henkilön tarinat, joissa on paljon erilaisia uskoontuloja ja monenlaisia muita Jumalan ihmeitä. Monia Jumala on parantanut vakavista sairauksista, fyysisistä ja joskus myös psyykkisistä (psykoottinen masennus ja vakava loppuunpalaminen). Joku taas koki Jumalan hoitavan ja parantavan tunne-elämän haavoja, sisäisiä traumoja ja ahdistuneisuutta. 

Mutta lisäksi kirjassa on paljon muuta. Esimerkiksi noituuteen ja okkultismiin sekaantuneen henkilön, rappioalkoholistin ja narkomaanin tarinat heidän kokemastaan vapautumisesta - johon tietysti liittyi myös uskoontulo. Eräs pariskunta sai kokea Jumalan huolenpitoa taloudellisesti tiukassa tilanteessa. Toisen avioparin suhde taas eheytyi ihmeellisen ja humoristisenkin tapauksen kautta, kun he olivat jo asumuserossa, ja avioero näytti väistämättömältä. Siinä he saivat kokea Jumalan huumoria ja välittämistä juuri heidän asioistaan. 

Otetaan kirjasta esimerkiksi Riitta Mutanen, joka koki burn outin. Häntä Jumala hoiti ensin vähitellen sisäisen eheytymisen kurssien ja kuntoutuksen kautta. Mutta lopulta Riitta sai kotonaan kokea valtavan, yliluonnollisen ilon, joka paransi hänet lopullisesti: 

Kaikki väsymys ja alakulo pyyhkiytyivät pois. Muutos oli valtava. "Minä olin niin täynnä iloa, että sitä ei voi oikein kuvailla. Jumala paransi minut aivan yllättäen niin kokonaisvaltaisesti, että aloin saada takaisin myös fyysisiä voimiani ja pystyin kokemukseni jälkeen pikkuhiljaa tarttumaan erilaisiin töihin, mitä ennen en pystynyt tekemään." 

Vaikka vaikeudet eivät Riitankaan elämästä loppuneet, hän kertoo saaneensa kokea tuon jälkeenkin sellaista ylimaallista iloa, joka ei ole riippuvainen olosuhteista. Vaikeudet eivät olleet enää saaneet Riitasta sellaista otetta kuin aikaisemmin, ja hän osasi suhtautua niihin eri tavalla. Myös arkuudestaan hän pääsi eroon ilonsa myötä.  

Kaikkea tällaista saa Jeesus aikaan ihmisen elämässä. Tällaiset tositarinat rohkaisevat luottamaan omallakin kohdalla rakastavaan Taivaan Isään, joka voi puuttua meidän tilanteisiimme. Vaikka aina ei tapahdu ihmeitä, niin kyllä niitäkin tapahtuu. Jumalalle on kaikki mahdollista! Inhimillisesti mahdottomissakin tilanteissa! Jokaisen kohdalle Isällä on oma yksilöllinen suunnitelmansa, miten hän meitä hoitaa ja johdattaa. Hän tietää, mikä kenellekin on parasta. Luottavaisesti saamme jättää asiamme hänen käsiinsä. 

Itse sain monestakin eri luvusta jotain rohkaisua omalle kohdalleni. Tällaisia kirjoja tarvitaan uskon vahvistukseksi. 

Itätuuli-Kustannus 2004, 5. painos 
116 sivua 

Kommentit

  1. Tuo kyllä kiinnostaisi minua! Kiva kun vinkkasit tämmöisestä☀️Mahtaakohan kirjastosta löytyä; mutta jos ei, niin täytyy pitää silmät auki kirppiksillä, tai netistä ruveta etsimään.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tämä oli kyllä ihana kirja ❤️ Tällaisia tositarinoita on rohkaisevaa lukea. Toivottavasti löydät tämän jostain! Netistähän löytyy monesti sellaisiakin, joita ei muualta saa, tai sitten tosiaan kirppiksiltä.

      Poista

Lähetä kommentti

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Hilja Aaltonen: Taivas laulaa

Jennifer Rees Larcombe: Toivoton tapaus

Marjut Hovi: Kaunis pahuus